Кметът на Враца спечели конкурса "Кмет на годината"

Новини
12:26 - 17 Октомври 2024
886
Кметът на Враца спечели конкурса "Кмет на годината"

Официално бяха връчени годишните награди за конкурса "Кмет на годината". С топ отличието се накичи кметът на Враца Калин Каменов, както и градоначалниците на Пещера Йордан Младенов и Самоков - Ангел Джоргов.

Наградите връчи вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя подчерта, че трудно се печелят кметски избори, но най-трудното започва, след като се спечелят. Вицепрезидентът похвали кметовете, че умеят да работят добре с бизнеса.

Кмет на гражданите е Владимир Александров, кмет на Етрополе, Донка Михайлова, кмет на Троян и Станислав Владимиров, кмет на Перник. Специална награда получи Марин Киров, кмет на община Царево.

В сферата туризъм и култура бе отличена Дияна Овчарова, кмет на Ивайловград. За спорт и младежки дейности бяха наградени Иво Цветков, кмет на Бяла Слатина, Желязко Гагов, кмет на Панагюрище и Станислав Дечев, кмет на Хасково. За социална политика отличието отиде при Емануил Манолов, кмет на Аврен, Николай Митков, кмет на Първомай и Станислав Дечев, кмет на Хасково.

За образование бяха отличени Станчо Ставрев, кмет на Тунджа и при кмета на Враца Калин Каменов. За нови технологии бяха наградени кметовете на Белослав, Кюстендил, Плевен. За градска среда бяха отличени градоначалниците на Мъглиж, Раковски, Ямбол.