Кметицата на "Красно село": 41 052 лв. са платени на 5-има по патронажна грижа

2400 лв. е брутната заплата на самата Роси Станиславова

Топ
07:59 - 24 Февруари 2021
1852
Кметицата на "Красно село": 41 052 лв. са платени на 5-има по патронажна грижа

41 052 лева е сумата, която е изплатена като възнаграждения на 5 души, между които и кметицата на район "Красно село" Роси Станиславова, за целия период на проекта "Патронажна грижа". 

Има ли изобщо такъв жалбоподател? Район "Красно село" е участвал по т.нар. програма "Патронажна грижа". Това сме изпълнили. Индикативният брой на потребителите е 230, ние сме обслужили 510 лица, т.е. преизпълнили сме два пъти проекта. Общата стойност на проекта е 365 000 лева. Това каза кметицата на район "Красно село" Росина Станиславова пред БНТ по повод избухналия скандал около нея след получена жалба, че по време на изпълнението на проекта тя е раздала на самата себе си и на свои служители „крупни суми“ от бюджета на програмата.

Получавам жалба от гражданин. Това е началото за моя опит за разследване. Като общински съветник имам право да питам как се изразходват общински пари. При 4 писма аз не получавам отговор, заяви председателят на финансовата комисия към СОС Георги Георгиев.

Аз съм ръководител на европейски проект. Има заложен бюджет за управление, а моят екип е от 5 човека. Ето тук са разходите и приходите. Възнаграждението на тези 5 човека на екипа за целия период, в които влизам и аз, е 41 052 лева, коментира кметицата.

2400 лева с осигуровките е брутното възнаграждение на Станиславова като районен кмет.