Кметове захранват Гешев със сигнали за корупция

Актуални новини
12:18 - 17 Февруари 2020
2087
Кметове захранват Гешев със сигнали за корупция

Кметовете на малки населени места ще захранват главния прокурор Иван Гешев със сигнали за корупция. Това стана ясно по време на започналата среща с обвинител номер едно. 

На нея са представители на Сдружението на малките населени места. Първият сигналът за корупция ще бъде връчен от председателя на сдружението Румен Стоянов, който e и кмет на Калофер.

На срещата присъстват над 20 кмета на малки общини. Те ще запознаят Гешев с множество сигнали за корупция, събирани през последните 7 месеца, по които сезираните органи на местно ниво не са предприели никакви действия. На срещата присъства и говорителят на главния прокурор Сийка Милева.
 
"Решихме да запознаем главния прокурор, тъй като той ни е последна надежда и защото всички органи, които сме запознали с тези сигнали, са безучастни", заяви председателят на Сдружението на малките общини и кмет на Калофер Румен Стоянов.

Преди работната среща с главния прокурор, която се провежда в конферентната зала на Съдебната палата в София, кметът на Калофер съобщи, че този сигнал го е изпращал до всички институции, но до момента не е имало реакция от тяхна страна.

В началото на разговора главният прокурор отново очерта двата основни проблема - битовата престъпност и корупцията. "Те са голям проблем. За нас е важно да имаме контакти“, каза той пред журналисти. "Ако има добри контакти, към края на годината може проблемът с битовата престъпност да бъде на друго ниво“, добави Гешев.