Кметовете се събират на спявка в „Албена”

Актуални новини
09:36 - 19 Септември 2021
2096
Кметовете се събират на спявка в „Албена”

Годишната среща на местните власти ще събере днес и утре в курортния комплекс "Албена" кметове, председатели на общински съвети, ключови експерти в общините, съобщиха от пресцентъра на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/, пише БТА.

Заедно с представители на законодателната и изпълнителната власт, с дипломати ще бъдат дискутирани успешни партньорства за развитие и инвестиции, състоянието и перспективите на финансовата децентрализация в България, зелени решения и иновации за обновяване на средата и други актуални теми.

На форума ще говори и генералният директор на БТА Кирил Вълчев за обществените медии в подкрепа на местното самоуправление или "Ако кметовете управляваха света".

На годишната среща ще се състои церемония по връчване на традиционните награди на НСОРБ. Ще бъде открито и изложение на фирми, чиято дейност е свързана с функциите и работата на общините. В рамките на форума ще се проведе и общото събрание на НСОРБ, което ще обсъди програма за дейността на сдружението за периода 2021-2022 година.

Събитията ще се състоят в зала "Перуника" в курортния комплекс при спазване на противоепидемичните мерки и контрол на здравния статус на участниците, казват от НСОРБ.