КНСБ обяви: Фандъкова пак се кандидатира за кмет на София

Има голям недостиг на места в столичните ясли за децата от 0 до 3 години, признаха от синдиката

Актуални новини
13:46 - 29 Юли 2019
3064
КНСБ обяви: Фандъкова пак се кандидатира за кмет на София

Обявявам неофициалната новина, че г-жа Фандъкова ще се кандидатира за кмет на София отново. Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров по време на отчета за изпълнението на споразумението между двете институции, подписано през 2015 г., предаде репортер на Lupa.bg.

Той изрази задоволство от резултатите, които управлението на Фандъкова е постигнала в сферата на образованието, здравеопазването, социалните дейности и общинския градски транспорт за последните четири години и декларира безрезервната подкрепа на синдиката към кандидатурата на зам.-председателя на ГЕРБ на предстоящите през есента местни избори.

„Ако Йорданка Фандъкова се кандидатира за кмет на София, Синдикатът на българските учители ще подкрепи безусловно нейната кандидатура”, заяви председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева.

Според нея през последния четиригодишен мандат на Фандъкова София е  изпълнила на 97% приема на деца до 5-6-годишна възраст за влизане в задължителната предучилищна подготовка в детските градини.

„Имаме проблем с приема на по-малките деца. За 3-годишните няма достатъчно места за момента, но до средата на следващия мандат, ако отново имаме щастието да работим с г-жа Фандъкова, се надявам да покрием и тази нужда”, изрази убеждението си Такева.

От синдиката обявиха, че в детските градини при отглеждането на деца от 0 до 3 години млади кадри не се задържат. А причината е тежката работа с по-малките деца и съответно техните по-специфични нужди. Така, за в бъдеще има огромен риск този недостиг да повлияе на положението в яслите, изразиха опасенията си от КНСБ.

Снимка: Агнес Методиева