КНСБ ще блокира за кратко Орлов мост на 1 май

Новини
18:30 - 30 Април 2023
1952
КНСБ ще блокира за кратко Орлов мост на 1 май

На 1 май - Деня на труда и международната работническа солидарност, Конфедерацията на независимите синдикати в България ще проведе синдикална акция "За правото на сдружаване и достойни заплати!".

На датата, която е емблема на борбата за защита на работническите интереси, конфедерацията ще постави исканията за достойни възнаграждения, гарантирани трудови и синдикални права.

Ще бъде блокирано за кратко движението в центъра на столицата в района на пл. "Орлов мост" от 10 часа.

След това на входа на парк "Борисова градина" ще се проведе синдикален хепънинг. На него гражданите и гостите на град София ще могат да разговарят с експертите на конфедерацията и да получат материали с основните искания на КНСБ.

БСП също организира различни събития за 1 май.

В София от 11 ч. на Лятната естрада в Борисовата градина ще се проведе митинг-концерт. Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще се включи в митинг-концерта на партията от 11 ч. на Лятната естрада.

Социалистите в Пловдив организират дискусия, която ще се проведе в сградата на Градския съвет на БСП-Пловдив от 11:30 ч. По-късно местните партийни активисти ще почистят и засадят дръвчета в градинката на паметника „Скобелева майка”.

БСП-Варна също организира празничната си програма около доброволческа дейност, като са предвидили да съчетаят традиционното си мероприятие с почистване и боядисване на сцена „Раковона” в Морската градина. Събитието е с начален час 10:00 ч.

В Бургас социалистите ще проведат традиционното си автошествие, което ще започне от паркинга на магазин „Метро” от 10 ч. и ще премине през централните булеварди на града.