Княгиня Калина чукна 50 с нова къща

Личности
10:30 - 19 Януари 2022
9606
Княгиня Калина чукна 50 с нова къща

Княгиня Калина се е сдобила с нова къща у нас в дните преди 50-годишния си юбилей. Именно в него тя ще отпразнува днес кръглата годишнина заедно със съпруга си Китин Муньос и сина им Симеон-Хасан.

Единствената дъщеря на цар Симеон Втори е родена на 19 януари и само тя от всичките му наследници избра да се върне да живее в родината на баща си. Вместо да се възползва от всички екстри на двореца "Врана“, Калина е пожелала да има свой самостоятелен дом в София.

„Не е апартамент, къща е, но не мога да кажа дали е собствена, или под наем“, уточни пред "Телеграф“ прессекретарят на царското семейство Явор Кирилов.

През уикенда Калина и Китин се разходиха до Бистрица, където заснеха официален портрет за юбилея на княгинята заедно с прочутите народни певици Бистришките баби, които са в списъка за нематериално културно наследство на ЮНЕСКО. Това издаде етнологът Нели Овнарска, публикувайки в социалните мрежи няколко снимки от работния процес.

„Тръпката да облечеш княгиня в носия. След кратък „спор" тя отстъпи от идеята си да е само по риза и престилка, а аз отстъпих от идеята за етнографската точност на костюма.

Тя, Нейно царско Височество Калина Сакскобургготска, княгиня българска и херцогиня саксонска, на гости в Бистрица“, написа Овнарска. Тя уточни, че за сесията е пристигнал специално чуждестранен фотограф.

"Ние само си се хвалим, ама официалната работа ще си е тяхна с обнародването на снимките. Пусто не се сдържах“, добави етнологът.