Коалиция „Солидарна България“ с председател Ваня Григорова се регистрира в ЦИК

Актуални новини
11:56 - 23 Април 2024
1925
Коалиция „Солидарна България“ с председател Ваня Григорова се регистрира в ЦИК

Коалиция "Солидарна България", в която участват ПП "Българска левица", ПП "Обединена социалдемокрация" и ПП "Изправи се.БГ", се регистрира в Централната избирателна комисия (ЦИК) за изборите на 9 юни за Народно събрание и за Европейски парламент.

Председател на Коалиция "Солидарна България" е Ваня Григорова, която е общински съветник на София от местната коалиция (МК) "БСП за България".

Днес коалиция „Левицата“ внесе документите си в ЦИК за участие в предсрочните парламентарни и изборите за Европейски парламент на 9 юни. Председателят на коалиционния съвет на формацията Костадин Паскалев на въпрос за заявената готовност на Ваня Григорова за самостоятелно участие в битката за предсрочните парламентарни избори, обясни, че инициатива за среща с ръководството на „Левицата!“ по-рано е дошла от страна на Григорова. В процеса на разговорите е станало ясно, че претенциите ѝ са несъвместими с принципите на лявото обединение, а именно – равнопоставеност на участниците в коалиция „Левицата!“, добавиха от формацията.