Кобрата каза кога влиза в политиката

Политика
18:57 - 03 Октомври 2021
6182
Кобрата каза кога влиза в политиката

Нямам политически амбиции, имам какво да дам още на спорта. Това заяви в „120 минути“ по Би Ти Ви боксьорът Кубрат Пулев. По думите му той се е разколебал да създаде политически проект, защото е свикнал да има поне 70% шанс за успех в начинанията си.

Кобрата допълни, че би влязъл в политиката, за да помогне. „В България има задкулисие, дори партиите имат интерес да цари политическа криза, за да се отклонява вниманието“, заяви спортистът.

Пулев, който започна магистратура в УННС – „Политика и бизнес“, сподели, че искал да надгради образованието си, докато се лекува от контузия и не може да спортува активно.

„Бизнесът сам по себе си няма как да успее, ако не е регулиран от политиката. Относно цената на тока, особено в България, трябва да се намесват политиците, защото има много спекуланти. Това трябва да се контролира и да се действа по закон“, коментира боксьорът.

По думите му редовно ходи на лекции, води си стриктно записки и му е изключително интересно. Негови колеги от университета му зададоха въпроси чрез ефира на bTV.

Според него държавата не отива в добра посока, политическата обстановка е критична и това се отразява на хората.

„Дълги години няма да се тръгне в правилната посока, затова по най-бързия начин трябва политиците да се организират и да задвижат функциите на държавата. Оставам с впечатлението, че дори има водеща партия, която има интерес това да се случва така“, коментира той.

„Най-малкото бих ги накарал да говорят малко по-уважително. Да повлияя да се държат по-отговорно, защото с това държане, с тези лични интереси и нападки – вкарва държавата в още по-трудни води“, добави боксьорът.

Според него трябва да има обединяване между политическите партии. Той допълни, че няма политически субект, на когото да симпатизира.

Кубрат Пулев е роден на 4 май 1981 г. в София. Син е на боксьора в тежка категория и шампион от 50-те и 60-те години Венко Пулев. Именно той полага основите за бъдещите успехи на сина си. Пулев започва боксовата си кариера на 13 години в школата на ЦСКА.

 Дебютът му при професионалистите е през 2009 г. срещу румънеца Флориан Бенче, когото той побеждава с технически нокаут. Състезава се в категорията на най-тежките - над 91 кг. Балансът на Кобрата на професионалния ринг включва 28 победи, 14 от тях с нокаут.

В средата на декември 2020 г. Пулев загуби мача с Антъни Джошуа за световната титла.  Загубата за него бе втора, след тази от Владимир Кличко през 2014-а при първия опит на Кобрата да спечели световната титла в тежка категория.

Носител е на десетки награди, отличия и титли за международните си успехи на ринга. Кобрата очаква да се качи на качи на ринга отново - още тази година в Съединените щати.

Снимка: LAP.bg