Кобрата обвинен в расизъм, шегува се с тена на Джошуа

Спорт
15:40 - 15 Октомври 2020
6042
Кобрата обвинен в расизъм, шегува се с тена на Джошуа

Кубрат Пулев отново е в сериозна издънка – нашенецът бе обявен за расист заради шегата, която си позволи спрямо Антъни Джошуа.

Когато бе попитан за силните страни на съперника си за световната титла, той постави на първо място неговият удар. "Друго, има по-хубав тен от мен", с усмивка добави Кобрата. Тези негови думи предизвикаха същинска буря във Великобритания, като българинът е обвинен в всички земни грехове.

"Дано те нокаутира и да не можеш да станеш, расист гаден", е един от коментарите в табоида "Сън". "Все едно сме в 70-ата година! Възможно ли е да се говори по този начин?", е друг.

Антъни Джошуа е едно от лицата на кампанията BLM или "Животът и на чернокожите има значение". Той дори бе на един от маршовете на патерици, когато имаше контузия на крака. Джошуа все още не е коментирал неуместната шега на Пулев.

По абсолютно същата схема британските таблоиди сгогвиха и националния отбор по футбол. Нашите бяха обявени за расисти преди мача. Според някои слухове дори е платено на част от хулиганите, които се появиха на стадиона, само за да спрат мача. В крайна сметка УЕФА ни наказа с 1 двубой без публика и още един условно. БФС обаче е с последно предупреждение за изхвърляне от турнирите на евроцентралата.