Кобрата отговори на Фюри: Не искам да се бия с аматьори

Искам световната титла, нахъсан е Пулев след връщането на правата му

Актуални новини
09:54 - 20 Август 2019
1895
Кобрата отговори на Фюри: Не искам да се бия с аматьори

Кубрат Пулев се стреми към световната титла и затова фокусът му в момента е основно върху победителя от реванша между Анди Руис и Антъни Джошуа. Българинът заяви, че след това може да обърне внимание на Тайсън Фюри.

Думите на Кобрата са в отговор на обвиненията на британеца, че много боксьори, сред които и той, са отказали да се изправят срещу него.

"Фюри използва мен и някои други боксьори, за които знае, че в момента са заети, просто за да си направи малко пиар. Преди няколко години Фюри отказа да се бие с мен и не защото нямаше възможност - какъвто е моят случай сега. Той беше свободен. Беше уплашен", заяви Кубрат Пулев, цитиран от Би Ти Ви.

Миналия октомври Кобрата победи в "Арена Армеец" братовчеда на Тайсън Фюри - Хюи Фюри, и така отново стана задължителен претендент на Международната боксова федерация (IBF).

"Първата ми цел е да стана световен шампион, а не просто да се бия с произволни, неизвестни боксьори, както той прави. Спечелването на тези пояси е основният ми фокус сега. Редът на Фюри ще дойде. Когато това се случи, ще го направя точно толко безсилен, колкото бе и братовчед му, който също говореше много", добави Пулев.