Кобрата се поправи, чака си лиценза и мач за титлата

Боксьорът участва в дискусия за жените в журналистиката

Бокс
13:00 - 05 Юли 2019
3794
Кобрата се поправи, чака си лиценза и мач за титлата

Обвиненият за сексуално малтретиране в САЩ Кубрат Пулев вече има свидетелство в джоба, че се е поправил. Кобрата е изкарал отлична оценка на специалния курс в Америка за добро отношение към жените, лесбийките, гейовете и травеститите. Това означава, че лицензът му да се боксира ще бъде върнат по-късно този месец, когато ще се яви пред спортната комисия на щата Калифорния.

Пулев беше обвинен през април от скандалната репортерка Джени Суши, че я целунал пред камерата и стиснал задника й след мача си с румънеца Богдан Дину в Лас Вегас. Тя все още се опитва да му прави кал, но Кобрата се е представил много добре на курса. И успял да убеди преподавателите, че целувката е била напълно невинна.

„На въпросния курс се явяват предимно изнасилвачи и сексуални маниаци. Пулев все пак е спортист от високо ниво, и гледат на него с по-друго око”, разясняват близките му.

Пулев слуша внимателно за работата на жените в медиите

За да набере още точки в своя полза Кубрат е участвал в дискусия под наслов „Да защитим правата си”, в университета в Лас Вегас. В основата е била поставена темата с жените в журналистиката и ситуациите, в които ги поставя професията, разкриха от екипа на боксьора.

Според тях до края на годината той вероятно ще се бие за световната титла, която веднъж вече загуби срещу Владимир Кличко.