Коце Къс.: Готвят ни сблъсъци по украински сценарий

Наглецът от "Максуда" атакува акад. Николай Денков, че се изказва като "неонацистки фелдбел"

Политика
09:56 - 28 Юни 2023
7741
Коце Къс.: Готвят ни сблъсъци по украински сценарий

"Готви се пълзящ украински сценарий, някой ще опита да провокира гражданския ред, да провокира сблъсъци в страната." Това предупреди от парламентарната трибуна Костадин Костадинов в декларация от името на "Възраждане". Той предупреди всеки гражданин да е бдителен и да не допуска разделение на обществото, както се е случило в Украйна.

"Украинците платиха и плащат жестока цена, защото подцениха тази заплаха. Подготвят провокационни актове", заяви Костадинов. И намекна, че зад това ще стои американското посолство.

"Хора бдете, България е в опасност и сме на път да загубим най-свидното - българската земя и отечество. Не бива да допускаме провокации. Ще направим всичко необходимо да бъде запазен гражданският ред, въпреки опитите на управляващите да провокират такива с поведението си", каза Костадинов.

Според него "неофашистите на власт, крещящи, че "Възраждане" са неофашисти, нямало да успеят да ги спрат и уплашат. Правителството потъвало, неспособно да управлява, а кризите не са овладени и тласкат страната към дълбока пропаст. Коалиционните партньори пък били заети в разпределение на порции от властта, а нови предстоящи избори чакали на вратата.

Костадинов атакува акад. Николай Денков, че се изказва като "неонацистки фелдбел" заради призива му, че всички трябва да вземат мерки срещу "Възраждане" и да осъществят "наказателно-репрес акция" срещу тях.

"Българското правителство обяви война на една партия. Единствена опозиция в момента е "Възраждане"", заяви той. И ден след като Корнелия Нинова обяви, че хората му имат профашистки уклон, той попита кога точно го е осъзнала. "Преди няколко месеца ни молеха да пазим Паметника на Съветската армия, което направихме с лозунги "Смърт на фашизма" напомни Костадинов.

Не признаваме това правителство, то не представлява никого, само американския посланик, добави той. И заподозря, че институциите са били овладени твърде бързо - прокуратурата още мълчала по сериозния им сигнал за държавна измяна, който подадоха след скандалните записи от заседанието на ПП, но вчера само за няколко часа реагирала срещу тях.

Според него правителството искало да създаде политическа сегрегация, което е забранено от съда. 

Преди това Мустафа Карадайъ изчете декларация, в която поздрави мюсюлманите с Курбан Байрам и пожела здраве берекет и благоденствие.

Снимки: Агнес Методиева