Коцето Калки изригна срещу църквата: Защо причастявате с обща лъжичка?!

"Исус ще ви прости ли, ако заразите чедата му? Досвиди ви се да купите 80 еднократни!", възмути се зъболекарят музикант

Актуални новини
15:57 - 18 Април 2020
8341
Коцето Калки изригна срещу църквата: Защо причастявате с обща лъжичка?!

Коцето Калки изригна срещу Българската православна църква, чиито свещеници продължават да причастяват с обща лъжичка, въпреки страшната пандемия от коронавирус, която обхвана света и доведе до десетки хиляди жертви. Известният музикант и зъболекар сподели във фейсбук, че днес на Велика събота е станал свидетел на причастяване с обща лъжичка в митрополитския храм "Света Неделя" в София и изрази възмущението си от този факт.

Ето какво написа Костадин Георгиев във фейсбук:

"ОБЩА ЛЪЖИЧКА! Църквата гарантирала, че от нея не се хваща Covid. Вероятно това са им казвали на общите меси в Индонезия, и на ислямскате служби, откъдето пламнаха хиляди. Дори учениците на Исус не са яли с обща лъжица. Днес за първи път от 30 години не взех причастие в храм. Стигнах до потира, видях как 10 свещеника пиха от него и се отказах от безотговорното разнасяне на зараза.

Поведението на Църквата е безпросветно, лицемерно и бих казал престъпно! Топите им краката в разтвор на входа, държите ги на разстояние с маски, а после им давате да оближат обща лъжичка! Докато някъде по света копаят общи гробове! Исус ще ви прости ли, ако заразите чедата му? Лъжичката ли е свещена или причастието? Досвиди ви се да купите 80 еднократни? Преди дори я дезинфекцирахте след всеки!

Днес се почувствах предаден. Заради 40 дневния си пост, духовното си усърдие... Заради медицинското си усърдие за всеки мои пациент. И заради всички, които не отидоха да оближат ОБЩАТА ЛЪЖИЧКА!"


Според Коцето Калки вярата не отрича хигиената. Той публикува снимка на причастяване с обща лъжичка от чуждестранен православен храм, най-вероятно руски. "Нарочно поставих снимка от храм извън България. Не искам да публикувам наши свещенници без съгласие", каза певецът зъболекар, изиграл Исус в български продукции на световноизвестната рок опера на Андрю Лойд Уебър "Исус Христос - суперзвезда".