Код “Червено” в Новогодишната нощ

За празника са подходящи още розовото и лилавото

Нещо за четене
18:00 - 31 Декември 2022
8612
Код “Червено” в Новогодишната нощ

С наближаването на Новогодишната нощ търсенето на червено бельо, пижами и пуловери нараства драстично. Вярва се, че тези, които носят дрехи в този цвят, ще имат късмет и ще сбъднат всичките си желания. Това убеждение е широко разпространено както сред жените, така и сред мъжете, пише турското издание “Медиа Гюнлугу“.

Въпреки че не е известно точно откъде точно идва идеята за червеното облекло, има много слухове. Един от най-интересните идва от Америка. През 1956 г. Хенри Джордж, който продава бельо, е на ръба на фалита. Изпитвайки финансови затруднения и желаейки да продаде непродаденото си червено бельо, той прави малко проучване, за да се измъкне от дълговата дупка.

Хенри установява, че жените предпочитат червения цвят в комплектите си от бельо и сутиен, но предпочитат черното и бялото, когато си купуват само бикини. Седмица преди Нова година предприемчивият търговец моли всички свои служители да подарят червено бельо на всички жени, които познават.

След това трябвало да разкажат, че то носи късмет в новогодишната нощ.

Историята се разпространява в цяла Америка. Търговецът Хенри не само се справил с дълговете си, но и спечелил цяло състояние от допълнителните поръчки. Оттогава се носи легендата за червените дрехи в Новогодишната нощ.

Известната астроложка Ана Шмид даде съвет какво да е облеклото ни в Новогодишната нощ, за да спечелим благоволението на символа на 2023 г. — Водният заек.

Според нея следващата година ще се проведе под влиянието на Марс, така че червеното ще бъде основният цвят в облеклото за всички зодиакални знаци.

Астрологът съветва жените да носят червена рокля с пайети в навечерието на Нова година — това ще помогне за привличането на ярки положителни емоции.

Мъжете трябва да включват златен елемент в облеклото или аксесоарите, за да привлекат финансово благополучие.

За празника са подходящи още розовото и лилавото.

Синьото и черното трябва да се избягват, тъй като Заекът се страхува от тъмното.

Ана Шмид съветва огнените знаци на зодиака (Овен, Лъв, Стрелец) да добавят аксесоари от метал и кожа.

Водната група (Рак, Скорпион, Риби) да избягват сложни стилове.

Земните знаци (Телец, Дева, Козирог) трябва да избират неутрален грим.

Въздушните знаци (Близнаци, Везни, Водолей) е хубаво да смесят няколко стила.