Код "лилаво" на инаугурацията на Джо Байдън (ГАЛЕРИЯ)

Мода
18:30 - 21 Януари 2021
4256
Код "лилаво" на инаугурацията на Джо Байдън (ГАЛЕРИЯ)

Различни нюанси на лилавото в облеклото си избраха при встъпването в длъжност на новия американски президент Джо Байдън първите дами Мишел Обама и Хилари Клинтън, както и първата жена вицепрезидент на САЩ Камала Харис. Това отбеляза Cosmopolitan.

Мишел Обама носеше в елегантно дълго палто, панталон, горна част и златен колан Sergio Hudson.

 
С кафяво палто, виолетов кюстюм Ralph Lauren, съчетан с шал на същата марка, бе Хилари Клинтън.

Новият вицепрезидент Камала Харис носеше лилаво палто на Christopher John Rogers и горна част в същия нюанс.

Изборът на дрехи в лилавата гама e символ kd двупартийност и обединяването на Америка – така, както от комбинацията на червено (представляващо Републиканската партия) и синьо (представляващо Демократическата партия) се получава лилав цвят, коментира източникът.

В САЩ т.нар. “swing states” – щати, чийто вот лесно може да бъде обърнат в полза на една или друга партия, са известни и като „лилави“ щати.

Затова се смята, че Обама, Клинтън и Харис изпращат послание за обединеност към разединената си страна.

Говори се, че зад избора на на вицепрезидента има и друг замисъл. От CNN припомнят, че сред цветовете на нейната кампания беше лилавият, а той е препратка и към Шърли Чизъм – първата афроамериканка, кандидатирала се за президент, е едно от вдъхновенията на Харис за собствената й политеческа кариера.

Новата първа дама на САЩ – Джил Байдън, се различава от дамите по-горе, тя предпочете палто и рокля в синьо, дело на Markarian. От марката споделят, че дрехите са в различни нюанси на синьо кадифе, син туид, коприна и шифон, за да „символизират доверие, увереност и стабилност“.

Синьо облекло избраха и първата дама Лора Буш и говорителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси върху своите палта и част от аксесоарите си.