Кофти ден за ВАС – отиват си двама добри магистрати

Актуални новини
10:23 - 16 Юни 2020
2456
Кофти ден за ВАС – отиват си двама добри магистрати

Днес е кофти ден за Върховния административен съд, защото се разделяме с двама качествени магистрати. С тези думи председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков коментира пенсионирането на Милка Панчева и Галина Матейска.

Панчева, която е заместник-председател на ВАС, навършва 65 години на 22 юни, а Матейска – на 3 юли. Двете бяха освободени днес от Съдийската колегия и поощрени с „личен почетен знак златен – първа степен“ и по 1000 лева, предаде news.lex.bg.

Милка Панчева

„За съжаление Милка Панчева навършва 65 години и следва да бъде пенсионирана. Искам да благодаря безкрайно за нейната помощ и да ѝ пожелая да бъде все така готина и човечна. Тя е безкрайно добър човек“, заяви Чолаков.

По думите му днес двама качествени, дългогодишни съдии като Панчева и Галина Матейска си отиват, хора, от които другите са се учили. Шефът на ВАС пожела на двете да получават пенсията си още дълго време.

Боян Магдалинчев добави, че Панчева и Матейска са великолепни магистрати, едни от първите във ВАС, които на практика са създали този съд. Добави, че те са прекрасни юристи, отстоявали са върховенството на правото и с опита си са били пример за останалите.

Съдийската колегия единодушно пенсионира двете съдийки от датата, на която навършват 65 години.