Кога си тръгва сибирският студ?

Актуални новини
20:23 - 18 Януари 2021
2949
Кога си тръгва сибирският студ?

Кога ще си тръгне сибирският студ? Според метеоролозите утре ще има разкъсана, предимно средна и висока облачност, на места намаляваща до слънчево.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от запад-северозапад. Сутринта ще е студено с минимални температури от -12° до -7°.

Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 0° и 5°, по-ниски ще останат в североизточните райони. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще продължи да духа до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 0° и 3°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна и на отделни места ще прехвърча слаб сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Студено време с максимална температура на височина 1200 метра около минус 7°, на 2000 метра - около минус 11°.

През следващите дни ще преобладава слънчево време. Сутрин на отделни места в низините и котловините, при стихване на вятъра, ще се образува мъгла. Вятърът ще е предимно слаб, от югозапад. Ще се затопли и в четвъртък минималните температури ще са между минус 4° и 1°, а максималните - между 7° и 12°.

През нощта срещу петък ще започне увеличение на облачността, което през деня ще обхване цялата страна. Югозападният вятър ще се усили и температурите ще се повишат още. Привечер на отделни места в крайните южни райони е възможно да превали слаб дъжд.