Когато рокът срещна фолка: Дони и Софи Маринова с обща песен

“В друг живот” е закачка между двамата изпълнители

Култура
13:45 - 14 Юни 2024
7957
Когато рокът срещна фолка: Дони и Софи Маринова с обща песен

Едни от най-ярките представители на два противопоставяни жанра - рока и фолка, Дони и Софи Маринова, се обединиха със съвместната им песен „В друг живот“. Песента звучи с огнена страст и екзотика, носи въздействащо послание и елегантна мелодия. Видеоклипът на неочаквания огнен дует е продуциран от Дони и БГ Радио.

Емоционално и трогателно видеото към песента – сензация е заснето на Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024, това е и първата сцена, на която изпълнителите представиха провокативната колаборация.

Режисьори на видеото са Атанас Генов, режисьор на бляскавото събитие Годишни Музикални Награди на БГ Радио и Марвин Дайтман, познат с работата си по мащабния песенен конкурс „Евровизия“ и Годишни Музикални Награди на БГ Радио. Клипът към вълнуващата и мелодична песен е заснет от международен екип.

Идеята за песента “В друг живот”, по музика и текст на Дони, възникна на сцената на Годишни Музикални Награди на БГ Радио през 2023 г., когато Дони и Софи Маринова връчиха заедно награда в категорията БГ Албум.

Дони наруши лични планове с лекота щом разбра, че е поканен да връчи наградата именно със Софи, а една закачка помежду им прерасна в хармоничен дует с три октавовия глас на Дони и вокалната мощ на Софи Маринова.

Софи и Дони се познават от години. Самият той отдавна мисли върху това да изпее заедно с фолкизпълнителката нещо. Преди две години те бяха жури заедно с Тита и Виктор Калев в музикалния формат "Звездите в нас".