Кой даде 20 години затвор за убийството на Дарина и Никол?

Политика
14:35 - 20 Януари 2021
14745
Кой даде 20 години затвор за убийството на Дарина и Никол?

Съдия Иван Коев от Софийския градски съд, който с неясни мотиви произнесе мизерните "20 години затвор" за убиеца на жена си Дарина и 1-годишното им детенце Никол Викторио Александров, е с биография, изпъстрена с леки присъди за особено тежки престъпления.

А близки на жертвите вече споменават думата "линч" няколко часа след шокиращото произнасяне на магистрата. Близкият до шефа на ВКС Лозан Панов членува в грантаджийския Съюз на съдиите и от години "блести" с нежното си отношение към садисти и психопати. Преди да се стигне до 20-годишната присъда на Александров днес, въпреки исканата от прокуратурата доживен затвор без право на замяна, Коев има набор от явно любими "клиенти", като пределът му за пандиз е до 2 десетилетия. 

В миналото, през 2012 г., например, той осъжда удушвач на жена - престъпление, за което прокуратурата иска най-строго наказание, на едва 12 години.

Процесуално недоглеждане от районния съд пък същата година кара Коев да изкара невръстен садист от столичното училище по строителство, пребил свой връстник почти до смърт, на свобода, вместо да е зад решетките. 

Заедно с известната либералка Вера Чочкова миналия януари Иван Коев пусна под домашен арест и серийния изнасилвач Йохан Стелингверф. Холандецът се оказа у дома, въпреки неоспоримите доказателства, че е посегнал на млада жена в София след серия изнасилвания в други страни като Испания и Малта. 

Коев е и създателят на прецедента в зала да се слушат записи от телефонни разговори и видеопрожекции в продължение на часове. Това се случва при делото „Цонев-Сантиров-Попов“. Впоследствие Коев ги оневинява напълно. 

Пак през 2012 г. с решението си магистратът пуска на свобода и последния обвинен за автор на мокри поръчки по списъка "Цветелин Кънчев, Христо Върбанов, прокурор Олег Янков", като определя на Любомир Илиев по прякор Любо Къдравия мярка "парична гаранция".