Кой е Джо Байдън?

Новият президент на САЩ е израснал във Филаделфия в семейство с 4 деца

Свят
19:19 - 20 Януари 2021
2528
Кой е Джо Байдън?

Новият президент на САЩ Джо Байдън прекарва детството си в Скрантън, Филаделфия. Той е най-голямото от общо 4 деца в семейството. Когато е на 10 години, семейството му се мести в Делауеър.  

Съучениците му се подиграват за тежкото заекване. Когато се опитвал да произнесе фамилията си Байдън казвал: „Бай... бай...”. 

Подигравките обаче го мотивирали. Той преборил заекването, като се изправял да говори пред публика при всяка удобна възможност.

Байдън е бил един от най-добрите играчи на американски футбол в католическото училище, което посещавал. Там ще остане известен със своите 16 тъчдауна. Играел е с номер 30.

Веднага след като приключва юридическото си образование, Байдън получава призовка да се включи към американските части във Виетнам. Провалят го медицинските изследвания. Оказва се, че има астма и не е годен за военна служба.

Втората му съпруга е учителка. Двамата се запознали през 1975 г. Следващите 2 години Байдън предложил на любимата си 5 пъти, преди тя да се съгласи да се оженят. Байдън и Джил Трейси Джейкъбс си казват „да” през 1977 г.

Байдън признава също, че е пристрастен към сладоледа. Не веднъж е казвал, че не пие и не пуши, но много обича сладолед.