Кой е лумпенът с расото и кръста, анатемосал Денков-Габриел?

Атанас Стефанов е дружка на Мария Захарова и Румен Петков

Политика
17:30 - 06 Юни 2023
7232
Кой е лумпенът с расото и кръста, анатемосал Денков-Габриел?

Оплешивяващ мъж, облечен в расо и с кръст в ръка, се опита да нахлуе в Президентството с крясъци “анатема” докато представителите на ПП-ДБ влизаха в сградата на "Дондуков" 2, за да получат мандата от президента. Кой е този модерен поп Андрей, на име Атанас Стефанов?
 
Селфита пред Кремъл, снимки на руския генерал Сергей Сурокин. Това е само една малка част от онлайн отпечатъка на Атанас Стефанов в социалните мрежи.

Представя себе си като председател на гражданско сдружение Приятели На Русия и Православния Свят. Кандидат за депутат е от проруската, шпионска партия МИР, както става ясно от профила му в социалната мрежа. За задържането си през Президентството съобщава сам, а освен това обвинява и “американската полиция в България”, която работи за “американските интереси и посолство”. 

Захарова е секси. Атанас - не толкова

Самият Стефанов демонстрира близост с много политически лица, известни у нас и в Русия. Има снимки с говорителката на външно министерство на Москва Мария Захарова, с руската посланичка Елеонора Митрофанова. През 2022 г. мъжът публикува снимка с руския патриарх Кирил. Снима се и с Румен Петков, който по-късно се разграничи от изцепките му.

Стефанов е редовен участник в така нареченото “шествие за мир и суверенитет”, както и в забранения поход на “Безсмъртния полк”. Участва и в живата верига, образувана пред Паметника на Съветската армия в София. На 20 май се появява в шествието на “Възраждане” и русофилите, при което червена боя бе хвърлена по сградата на Европейската комисия.