Кой е най-рисковият пътен участък в страната?

Новини
17:40 - 22 Април 2021
2135
Кой е най-рисковият пътен участък в страната?

Районът около село Микре, Ловешко, където преди дни при катастрофа загина семейство, е най-рисковият в страната, показва анализ на Института за пътна безопасност.

В анализа се проследява серия от фатални инциденти на пътя между Микре и Сопот, при които през последните четири години при 115 ПТП-та загиват най-малко 18 души, 32 са тежко ранени, а преди дни стана поредната катастрофа, при която загина семейство.

Според експертите от института по "Пътна безопасност" в района на катастрофата съществуват множество дефицити.

Стационарната камера, намираща се там, не работи от години, поставените знаци не отговарят на нормативните изисквания, организацията на движение е противоречива, а маркировката не отговаря и на минималните нормативни изисквания за обратна светлоотразителност.

Предприемането на акции от страна на пътната полиция след инцидентите показва липса на план за управление на риска от катастрофи, се заключава в становището на Института по пътна безопасност.

В участъка край Микре има страшно много проблеми в организацията на движението, отбеляза Богдан Милчев пред БНР по повод проверката на Института за пътна безопасност там.

„Липсващи знаци, неправилно поставени знаци, от едната страна намаляваме скоростта на движението, от другата го няма знакът за намаляване на скоростта. Камери, които трябва да снимат, на тях са залепени лепенки умишлено, за да не могат да снимат. Ние го документирахме това.“