Кой е Първият джентълмен на САЩ?

Свят
12:10 - 10 Ноември 2020
5532
Кой е Първият джентълмен на САЩ?

Първата жена, избрана за вицепрезидент на САЩ - Камала Харис, ви е заинтригувала с индо-ямайския си произход и смелия либерализъм, който прокламира? Тя не влиза сама на поста си във Вашингтон на Обзверваториъл Съркъл 1, а заедно с още по-интересния си съпруг, който става пък първият джентълмен на Америка. Кой е той? Lupa.bg ви запознава с невероятната история на Харис и Дъг Емхофф. И ако нейният цвят на кожата и пол прави революция отвъд Океана, то брачната двойка в цялост може да се окаже най-любопитната в световен план, може би дори по-интересна за таблоидите от брака между принц Хари и Меган Маркъл.


Снимка от сватбата им преди 6 години 


Докато калифорнийската сенаторка и бивша прокурорка на щата стана истинска звезда с избирането си за вицепрезидент на Джоузеф Байдън, нейният съпруг сам по себе си чупи бариери. 

Той не просто става първият Втори джентълен на САЩ, но е и първият евреин, женен за президент или вицепрезидент в историята. 

56-годишният Емхофф често е виждан с жена си по време на кампанията, но той далеч не стои в нейната сянка, а самият вече набира огромна популярност в социалните мрежи. Даже има и солидна фен база във фейсбук, туитър и инстаграм. 

Роден в Бруклин, Ню Йорк, Емхофф е наследник на дизайнер на дамски обувки, който движи огромен бизнес от Ел Ей до Източното крайбрежие. Съпругът на Камала Харис е юрист от Университета в Южна Калифорния и е защитник на редица изпълнители и актьори в последните 30 години. 

Първи кадър след като Байдън печели изборите с гласовете на Пенсилвания 

Както за Харис, така и за него, това не е първи брак. От предишния си законен съюз той има две деца, а срещата с вицепрезидентката на САЩ идва след... "сляпа среща", уредена от неговия клиент - режисьора и сценарист Реджиналд Хъдлин. "Срещнахме се и това беше любов от пръв поглед", казва Емхофф в интервю миналото лято. 

Двамата се женят през 2014 г. И така Харис става мащеха и на двете му деца - Коул и Ела, които я наричат със забавното "Момала". 

"Вече бях много влюбена в Дъг, но мисля, че именно децата му ме накараха да предприема тази крачка до живот", казва Камала пред списание "Ел" през 2019 г. 

Самата Харис няма деца, но нейните завареници твърдят, че тя е често повече от майка за тях. 

Превод от National Public Radio, D.C.