Кой е виновен за свирепата катастрофа с 25 тира край Харманли?

Новини
12:23 - 03 Април 2020
8747
Кой е виновен за свирепата катастрофа с 25 тира край Харманли?

Тираджии, участници и свидетели на свирепата катастрофа между десетки товарни камиони край Харманли тази сутрин обвиняват служителите на ДАИ за жестокия верижен пътен инцидент, при който има двама загинали. В мелето е блъснат и автомобил на „Гранична полиция”, а бройката на блъсналите се тирове е 25.

Зверската катастрофа се състоя около 7,30 часа тази сутрин на магистрала „Марица”. Тировете са се движели в колона и са пътували от Турция към Западна Европа. В района на Харманли е имало гъста мъгла. По първоначална информация някой от шофьорите в първите камиони в колоната е натиснал рязко спирачката.

„Виновници за инцидента са служителите от ДАИ и "Гранична полиция", които не съобразиха временната обстановка и изведоха под конвой камионите при неконтролирано пропускане на автомобили в колоната при движение”, разказва тираджия.

Материалните щети след верижната катастрофа са огромни и се оценяват на милиони левове. Има тонове разпиляна стока по магистралата. Няколко шофьори са ранени, а двама са загинали. Сред пострадалите няма български шофьори. Спешни екипи все още вадят тираджии, блокирани в кабините на смачканите си камиони.