Кой го избра този? Чичката Патрик Демпси е "Най-секси мъж" за 2023 г.

Звездата e фаворит на тв-зрителките на и над средна възраст, след като изигра неврохирурга Дерек Шепърд в „Анатомията на Грей“

Свят
12:36 - 08 Ноември 2023
4929
Кой го избра този? Чичката Патрик Демпси е "Най-секси мъж" за 2023 г.

Звездата от "Анатомията на Грей" Патрик Демпси беше избран за "най-сексапилния жив мъж" на списание "Пийпъл" за 2023 г. 57-годишният актьор заменя миналогодишния носител на титлата, звездата от "Капитан Америка" Крис Еванс.

„Хубаво е да имам признанието и със сигурност егото ми леко се вдигна, но това ми дава възможност да го използвам за нещо положително“, каза Демпси.

Демпси отдавна е фаворит на тв-зрителките на и над средна възраст, след като изигра неврохирурга Дерек Шепърд в „Анатомията на Грей“.

Той има над 250 участия в хитовата медицинска драма, като играе главен герой от 2005 до 2015 г. Той се завърна като д-р Шепърд през 2019 г., преди да напусне сериала завинаги.

Демпси участва и в блокбъстъра на Дисни от 2007 г., "Омагьосана", и неговото продължение от 2022 г., "Разочарована".

Той влиза в ролята на италианския пилот от Формула 1 Пиеро Таруфи във филма "Ферари" - биографичен филм за живота на основателя на автомобилния производител Енцо Ферари - който трябва да излезе следващия месец.

Демпси е женен за гримьорката и основателката на линия за красота Джилиан Финк, от която има три деца, Талула, на 21 години, и 16-годишните близнаци Съливан и Дарби.

„Те ще ми се подиграват, ще се заяждат с мен и ще измислят  причини да не бъда най-сексапилният мъж на света, което е добре, те ме поддържат млад“, каза той.