Кой град избраха за основен дом над 60% от милионерите по света

Дубай привлича все повече богаташи

Новини
12:42 - 05 Юни 2023
2251
Кой град избраха за основен дом над 60% от милионерите по света

Близо 830 души с ултрависока нетна стойност (милионери с активи над 30 млн. USD) живеят в Дубай, сочат данните на Residential Real Estate 2023, публикуван от изследователската група Altrata в сътрудничество с Wealth-X и Realm.

Сред тях 66,7% са избрали Дубай за място, където да се установят постоянно, като са закупили имот, в който пребивават постоянно, а 33,3% са закупили жилище като допълнително жилище.

90% от цялата извадка милионери са мъже и 9% са жени. 60,9% са направили богатството си сами, 36,2% са наследили активи и са продължили да ги развиват, а 2,9% просто са получили щедро наследство.

1,4% от цялата извадка притежават частни самолети, а 0,7% притежават яхти.

„За инвеститорите луксозният сегмент е много обещаващ: присъствието на добре известно име и луксозен хотел в проекта означава специално ниво на комфорт и ви позволява да увеличите цената на квадратен метър жилище с 30% или дори 40%. Това привлича купувачи, които търсят висока възвръщаемост на инвестицията“, отбелязват местни анализатори.

„Дубай днес е едно от най-обещаващите места за правене на бизнес, така че изборът на млади, фокусирани върху развитието на собствения си бизнес, инвеститори със свръхвисоки капитали е обясним. Те просто виждат потенциала и искат да бъдат не само част от него, но и двигател“, заключават анализатори.