Кой иска да пролее кръв пред парламента?

Актуални новини
17:25 - 01 Септември 2020
6678
Кой иска да пролее кръв пред парламента?

Опасни провокации и екшън се очакват утре сутринта пред парламента, научи Lupa.bg. Демонстрацията на 2 септември пред новата сграда на депутатите беше анонсирана още преди седмици и се очаква тя да е мащабна.

Организаторите на протеста от дни призовават всички в столицата да се присъединят към масовото събитие, за да принудят управляващите най-после да подадат оставка и да напуснат сградата на Министерски съвет. 

Очевидно обаче протестът, който ще "приветства" народните представители за новия парламентарен сезон, няма да мине без сблъсъци и дори кръв.

Някои от редовните присъстващи на протестите приятелски са били предупредени точно утре да не ходят или поне да стоят в периферията на събитието, довериха самите те пред Lupa.bg. 

Не е ясно обаче от какъв характер са опасностите, които ще дебнат на жълтите павета в сряда сутринта – дали от страна на самите протестиращи или се очакват неприятни изненади от страна на провокатори, изпратени от властта.

Според ген. Валери Григоров за утрешния национален протест се събират "мутри и ММА-отломки", за да предизвикат масови сбивания. 

Тази сутрин един от основните организатори на протеста – адв. Николай Хаджигенов от „Отровното трио” алармира, че е получил по анонимен куриер две агнешки главички. А междувременно няколко софийски кръстовища осъмнаха с обесени кукли с надпис "Оставка". Зловещата гледка беше факт на бул. България, на Моста на влюбените при НДК и на моста "Чавдар".