Кои камъни и минерали носят пари?

Стил
14:21 - 09 Септември 2021
9273
Кои камъни и минерали носят пари?

От древни времена хората използват скъпоценни камъни не само като бижута, но и за да привличат пари и богатство. Минералите, подбрани по правилния начин, служат като мощен източник на положителна енергия, която подобрява материалното положение на притежателя им.

Смята се, че в процеса на кристализация тези камъни абсорбират голяма енергия, която хората могат да използват за своя полза. За да може такъв камък да служи на собственика, той трябва да бъде подбран правилно. Има много скъпоценни камъни, за които се смята, че привличат богатство. 

Хризопраз

Това е най-силният камък за привличане на финансово благополучие. Той привлича енергията на успеха към човек, развива увереност и красноречие в него. Този кристал отдавна се смята за талисман за бизнесмени. Според някои вярвания съхраняването на спестявания под този камък помага за засилване на неговия ефект. Пръстен с хризопраз, носен на безименния пръст, ще помогне на човек успешно да завърши бизнес преговори. Скъпоценният камък без рамка ще привлече богатство, ако го носите в левия си джоб. Този кристал най-много помага на Козирозите, Водолеите и Рибите.

Хризолит

Това е вторият най-мощен камък, който може да донесе късмет и богатство на собственика си. Тези, които са разочаровани от способностите си и вярват, че късметът се е отклонил напълно от тях, се препоръчва да придобият този камък. Смята се, че хризолитът е в състояние да помогне на собственика си да започне живота от нулата. Камъкът с цвят на маслина е енергийно и естетически съчетан със злато, което се препоръчва като рамка за него.

Златна висулка с хризолит ще помогне на жената да спечели финансов спор.

За да увеличите капитала възможно най-бързо, пръстен с този кристал трябва да се носи върху показалеца на лявата ръка. Хризолитът е идеален за Лъв.

Хризоберил

Невероятен камък със способността да се справя с най-продължителните и трудни финансови проблеми. Той се различава от предишните два по това, че първо спомага за намаляване на финансовите загуби, а с времето ги елиминира напълно. Човекът, който носи камъка на средния пръст на дясната си ръка, става по-внимателен по финансовите въпроси, мъдър и икономичен. Носенето на минерала в чанта или джоб на дрехи нормализира притока на средства. Висулка с хризоберил дава мъдрост при вземането на решения, свързани с материално благосъстояние. Камъкът има най-голяма сила за привличане на пари през декември, януари, май и септември.

Топаз

В старите времена топазът е бил носен от почти всички придворни. Смятало се е, че този камък помага да се получи покровителството на титуляри, носи стабилност във финансите и просперитет. Само човек с вътрешна сила и лидерски способности ще се справи с енергията на този кристал. Магията на топаза се основава на засилване на интуицията, което ще ви помогне да предвидите ходовете на конкурентите и бизнес партньорите и да обърнете събитията във ваша полза. Най-голяма сила при привличането на пари притежава златният топаз. Камъкът подсилва енергията на човек и създава атмосфера на доброжелателност около него. Златен пръстен с топаз, носен на безименния пръст на дясната ръка, ще помогне за разширяване на личното влияние върху бизнес партньорите.

Най-ефективно е да се използва топазът като паричен камък в четвъртък и събота: според експерти тези дни той има най-мощната сила.

Карнеол

Живата и топла енергия на този камък особено привлича творчески хора. Той има способността да разкрие вътрешния потенциал на собственика си. Като е до човек, карнеолът му дава сили да премине през най-трудните пътища и да доведе всичко, което е започнало до края. Той стабилизира паричните потоци и повишава тяхната надеждност. Изтласква ненадеждни измамници от обкръжението на своя собственик, привличайки отговорни и честни бизнес партньори. Карнеолът има най-силно влияние, когато се носи като пръстен. Поставянето на пръстен на средния пръст на лявата ръка ще ви помогне да създадете нов проект. Ако се носи на безименния пръст, ще се появят честни и лоялни работни партньори. За да се засили ефектът на камъка, се препоръчва да се поставят няколко пръстена: единият на средния пръст на лявата ръка, другият на безименния пръст на дясната. Действието на карнеола зависи от сезона. През зимата той е безсилен, а през март и ноември е най-активен. Смята се, че кристал от карнеол, поставен в дома, привлича богатство, просперитет и просперитет. Близнаци и Овен имат най-голям шанс да получат богатство с този камък.