Кой кретен допусна да се играе футбол на кошмарен терен?

Съдията бил бит от ултраси в селото

Спорт
16:08 - 07 Ноември 2022
2279
Кой кретен допусна да се играе футбол на кошмарен терен?

Бургаското БФС е лицензирало кошмарен „стадион“, на който е невъзможно да се играе футбол. Игрището в Тополица, община Айтос, по-скоро прилича на пасище за едър добитък, но не и на спортен терен. Поредните, които си изпатиха, бяха футболистите на Русокастро, които вчера трябваше да гостуват на местния Тополица.

„Двама наши играчи се контузиха. Вратарят ни пострада още при загрявката. Не е нормално да се допуска да има официални срещи на подобен „стадион“. Тази седмица сме пострадали ние, а другата ще играят децата на Нефтохимик. Никой не е длъжен да излиза на подобна нива, а БФС очевидно си затваря очите, и то не от сега“, коментира пред Флагман.бг президентът на Русокастро Димитър Пейчев.

На вчерашния мач в Тополица е настъпил и друг екшън. В 80-ата минута футболист на домакините е ударил с топка в главата главния съдия, който му показал червен картон и след това смелият арбитър бил подгонен от десетина ядосани местни ултраси.

Клетият човечец нямало как да бъде спасен от охраната, тъй като такава липсвала. Имало един гард, който обаче нищо не могъл да направи. Така съдията едва успял да досвири края на мача при резултат 1:1 и бързо изчезнал от Тополица, молейки се да забрави кошмара, който е преживял. Точно това е и друг проблем, с който от доста време се борят бургаските клубове. Местното БФС обаче очевидно не желае да приложи цялата строгост на правилника и да накаже подобни отбори, които не осигуряват елементарна сигурност.