Кой лъже? Каза ли Байдън на Путин , че отива в Киев?

Само двама журналисти отразиха тайната визита

Русия
18:38 - 21 Февруари 2023
3187
Кой лъже? Каза ли Байдън на Путин, че отива в Киев?

Руската Федерална служба за сигурностзаяви днес, че не е гарантирала сигурността на американския президент Джо Байдън по време на посещението му в Украйна, предадоха Ройтерс и БТА.

"САЩ не уведомиха Русия за визитата на Байдън в Киев по дипломатически канал. Ние не гарантирахме сигурността му", каза директорът на ФСБ Александър Бортников. Ройтерс и АП обаче отбелязаха, че Вашингтон е информирал предварително Москва за посещението. Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан също потвърди тази информация пред репортери.

Президентът на САЩ без никакво съмнение е сред най-наблюдаваните фигури на планетата. Дори най-незначителните му придвижвания се отразяват от журналисти, а всяка дума, казана публично, се записва и се излъчва или цитира в печата.

На тази твърде специална визита присъстваха само двама от 13-те фотожурналисти и репортери от радиа, телевизии и печатни медии, които обикновено го придружават в чужбина.

Избраните щастливци бяха Сабрина Сидики, редактор от "Уолстрийт джърнъл" (която разкри подробностите за това странстване, щом получи зелена светлина от Белия дом), и Айвън Вучи, фотограф от американската агенция Асошиейтед прес.