Кои са Светльо и Сашо , хвърлили адската самоделка до блок в Бургас?

Общество
17:49 - 12 Август 2024
3623
Кои са Светльо и Сашо, хвърлили адската самоделка до блок в Бургас?

Двама бургазлии - на 45 и 35 години от ж.к."Меден рудник" влязоха днес в криминалните хроники заради безумна изцепка - хвърлиха бомба-самоделка край блок 96 в най-големия жилищен комплекс и вдигнаха на крак десетки семейства.

Очевидци разказаха пред Флагман.бг, че взривната вълна била много сериозна - включили се алармите на колите, паркирани на улицата, разтресли се прозорци и дограми на намиращите се в съседство блокове. Късмет, че е нямало наблизо хора, защото някой можеше да пострада, казват жители на ж.к."Меден рудник".

Мнозина се питаха кои са бомбаджиите - опасни диверсанти, които се подготвят за нещо страшно или обикновени бракониери, изпробващи самоделка, за да избият рибата в Мандренското езеро. 

В основата му са 45-годишният Светослав Няголов от блок 104 и неговият приятел - Александър Филчев, на 35 години.

На никому не е известно с какво точно се занимават, Александър живеел при майка си и баща си и прекарвал почти целия ден със Светослав. В събота вечерта, около 20 часа, след употреба на сериозно количество алкохол в дома на Светослав, двамата отишли край блок 96, за да хвърлят мощната бомба. Според твърденията им пред полицаи  - само се забавлявали.

Тезата им обаче издъхва, защото при претърсване на жилището на Светослав в блок 104 са намерени и иззети различни видове взривни вещества, самоделен детонатор, прекурсори за производство на взривни вещества и 23 ловни патрони (12-ти калибър).

Заради това и двамата са арестувани. Предстои срещу тях да бъде повдигнато обвинение.