Кой ще спечели в София? Фатално лунно затъмнение решава изборите

Възможни са неочаквани резултати и обрати, твърдят астролози

Актуални новини
15:00 - 24 Октомври 2023
6051
Кой ще спечели в София? Фатално лунно затъмнение решава изборите

Оспорваните и твърде важни за политическите партии местни избори след броени дни у нас съвпадат с фатално лунно затъмнение. Вотът ще стартира в ранни зори в неделя, на 29 октомври, а само часове преди това – вечерта на 28 октомври - ни очаква лунно затъмнение.

Още преди месеци, когато стана ясна датата на изборите, редица астролози предупредиха, че това е крайно неподходящ ден за взимане на важни и съдбоносни решения. Този уикенд съвпада и с края на т.нар. коридор на затъмненията, който символизира тъмната и непредсказуема енергия. Този коридор започна с пълното слънчево затъмнение на 14 октомври и приключва с лунното на 28 октомври вечерта.

„Изборите са на фона на Скорпион, в цикъл на затъмнения, и следователно повечето неща ще са на тъмно, прикрити и нечестни - дори и тези, които изглеждат чудесни. Сблъсъкът между Телеца и Скорпиона - кой да овладее парите, ще е скандален”,

предупреди преди дни топ астрологът Силва Дончева. Колежката й Галя Георгиева подчертава, че в хороскопа на България затъмнението попада в сфера, която се свързва с институциите, широките кръгове и общества и с надеждите и мечтите на нацията.

„Нови фигури могат да излязат на обществената сцена и да намерят нови решения. Датата на самите избори е ден след лунното затъмнение. А луната символизира народа. Възможно е да има по-силни емоции у хората и по-голяма активност", смята Галя Георгиева.

Силва Дончева пък прави бърз анализ на шансовете на основните опоненти.

„Явно ГЕРБ са решили да стоят встрани от политическия процес, щом избраха кандидат за кмет с възможно най-лошия аспект на Сатурн. Вероятно това е загуба на висок пост откъдето и да го погледнеш.

В момента, освен ако часът на раждане не показва друго, кандидатът на ГЕРБ не е в печеливша позиция”, обяснява тя, визирайки Антон Хекимян. Според астроложката кандидатурата на Васил Терзиев, номиниран от ПП-ДБ, също е в голяма какафония. „Той може да се окаже сам и неподкрепен. Разбира се, не знаем часът на раждане и това може да му помогне, но Слънцето му е тотално неориентирано и не знае къде се намира”, анализира Силва Дончева.

Тя е категорична, че най-добра - поне според положението на Слънцето, е позицията в хороскопа на Ваня Григорова.

„Това може да е прекрасна и добра изненада. Ако часът на раждане не провали нещо, Слънцето показва великолепен имидж, нарастваща известност, подкрепа, добро развитие, реализирани възможности. Фаворитът е тя! Другото ще е фалшификат”,

твърди Силва Дончева за Ваня Григорова. "Имайки предвид периода на затъмненията, са възможни неочаквани резултати и обрати", допълва Галя Георгиева.