Кой спука гумите на Цвета Караянчева ?

Анонимен атакува джипа ѝ, докато гардовете от НСО гледат „Като две капки вода“

Политика
15:15 - 20 Март 2019
6215
Кой спука гумите на Цвета Караянчева?

Неизвестен вандал спука гумите на джипа, в който се вози парламентарната шефка Цвета Караянчева. Сакатлъкът e станал на 11 март и бил проспан от охранителите ѝ от Националната служба за охрана (НСО), където вече треперят от уволнения, научи първо Lupa.bg. По наша информация престъплението станало, докато Караянчева гостувала на предаването „Като две капки вода“ миналия понеделник по покана на продуцента Маги Халваджиян.

Председателят на Народното събрание се забавлявала с участниците в шоуто, но през това време неизвестен мъж минал и за секунди нарязал двете задни гуми на лъсковото возило. Още по-фрапиращо обаче е поведението на шофьора на парламентарната шефка. Наши източници от НСО разкриха, че той и негов колега си позволили да зарежат джипа, с който се движи Караянчева и да се размотават в студиото на "Като две капки вода", за да зърнат телевизионните си любимци на живо и да гледат скечовете на Рачков и Зуека.

Само за няколко минути, докато били вътре, колата станала обект на покушението. Междувременно в залата настъпил неловък момент - гардовете, отговорни за здравето и живота на парламентарната председателка, влезли със заглушител и объркали сигналите на предаването, получила се неприятна микрофония и се наложило светкавично преместване на микрофоните на нова честота. Именно това е причината да блокира "бутона на късмета", смятат хора в бранша.

Когато гардовете конфузно напуснали студиото и се върнали при возилото, останали като попарени от зловещата гледка на спуканите гуми. Служителите веднага подали сигнал до колегите си по телефона. В НСО тутакси сформирали отряд за бързо реагиране, който успял да се справи с повредената лимузина преди Караянчева да излезе от залата, в която се снима шоуто в столичния квартал "Горубляне". 

Според източниците ни в НСО вече текат разпити заради инцидента, иззети са и записи от камерите на паркинга пред студиото. Не е ясно как извършителят е успял да остане напълно незабелязан, докато реже гумите на държавния джип. Факт е обаче, че подобен инцидент с кола на НСО е абсолютен прецедент. Гумите са били спукани на пилотната кола, а антуражният автомобил останал непокътнат. В службата треперят от уволнения заради гафа, както е възможно да се стигне и до дисциплинарни наказания, разкриха още нашите източници.