Кой уби мафиотския бос Фьодор Опланчик в „Братя“?

Ще оцелее ли любовта между Лора и Денис, след като загубиха бебето, питат се зрителите на кримката

Култура
12:37 - 05 Май 2021
4241
Кой уби мафиотския бос Фьодор Опланчик в „Братя“?

Тежки житейски кризи и предизвикателства, мистериозни нови следи и горещи разкрития очакват зрителите на криминалната поредица „Братя“ тази седмица по Нова телевизия. Отдел “Убийства” има важна следа, свързана със смъртта на Фьодор Опланчик.

Инспектор Жана Илиева стига до ценна информация за собственика на оръжието, с което е застрелян украинският наркобос. Йосифов тръгва по стъпките на Паяка – последният законен притежател на пистолета, но дали ще успее да го открие и защо държи останалите си колеги настрана от сведенията, с които се сдобива? 

Симо тайно се прибира вкъщи с очакването, че няма никой в жилището по това време. Изненадващо обаче у дома се връща Калин, който реагира със смесени чувства, когато вижда сина си. И двамата са натрупали взаимно разочарование и трудно преглъщат несправедливостта, но ще намерят ли все пак път един към друг или прошката е вече невъзможна? 

Велин е много притеснен, когато разбира от Ани, че Снежа внезапно е изчезнала по време на партито, което сама е организирала във фондацията. Тя не отговаря на обаждания и не се появява за уговорени ангажименти. Двамата разбират, че е забравила телефона си в офиса. В опит да я намери, Велин набира последния номер, с когото е разговаряла. Ще успее ли да разбере тайната на Снежа или отново ще си направи грешни изводи?

След безкомпромисния разпит в полицията и прекия сблъсък с личните истории на жертвите на Денис Топал, Лора е в много тежко състояние. Бруталната истина за разбитите човешки животи и вербалната жестокост на Калин психически я сриват.

Бременната жена, получила контракции още по време на разпита, не може да овладее стреса и болката от чутото и видяното. Приета по спешност в болницата, лекарите се опитват да помогнат, но положението се влошава и опасността заплашва да премине във фатална развръзка. 

След драматичната загуба на бебето, Лора изпада в тежък психологически срив. Всичките й надежди за втори шанс в живота и нейната вяра, че може да започне на чисто, са разбити на пух и прах. Болката в душата й е много по-трудно преодолима дори от физическата болка, която изпитва, излизайки от болницата. Думите на Калин от последния разпит са се забили като пирони в нейното съзнание и тя не спира да мисли за жертвите на Денис Топал и ужаса, който той е причинил на толкова семейства.

Отчаянието я потапя в една безкрайна скръб, срещу която нейният любим безуспешно се бори. Самият Драго също трудно се справя с мъката от загубата на детето и търси начин да се изправи след жестокия житейски удар. Ще намери ли сили в себе си и ще открие ли отново път към Лора?

Жана предоставя на Калин разпечатките от телефонните разговори на Фьодор Опланчик, от които става ясно, че мафиотът е водил няколко разговора с български абонат, дори в деня на смъртта си. Йосифов усеща, че е съвсем близо до нова следа и трескаво се заема да издири притежателя на съответния телефонен номер. Кой е мистериозният човек, с когото украинският бос е общувал, малко преди да бъде убит и имат ли обажданията нещо общо с извършеното престъпление?

Заплахите на местния наркодилър Кривия сериозно стресират Симеон, който изпитва огромни затруднения да изпълни поръчението му. Момчето усеща, че затъва с всеки изминал ден в схемите с продажбата на тревата, но не знае как да излезе от този капан. Той има нужда от спешна подкрепа, но гордостта не му позволява да се извини на баща си и да поиска помощ от полицая. Кой ще се опита да му помогне и дали има начин Симо да се отърве навреме от престъпниците?