Кой влиза в щаба за ваксинацията?

Бивш агент на ДАНС, екс зам.-министър и шефът на БулБио разпределят дозите и решават кой е пръв за инжекциите

Общество
15:45 - 04 Декември 2020
3499
Кой влиза в щаба за ваксинацията?

Бивш агент на ДАНС, бивш зам.-министър на здравеопазването, светило в имунологията у нас, епидемиолози и лекари с богата биография влизат в новосформирания Щаб за ваксинацията срещу COVID-19, чието първо заседание е днес. Председател на щаба, както вече стана ясно, е уважаваният проф. Красимир Гигов, а негово вице е държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. 

Ето кой още обаче ще се грижи за правилното и навременно разпределение на дозите по 6 района у нас и ще съблюдава да се спазва графикът за поставянето на инжекциите: 

Това са гл. комисар Стоян Темелакиев, който бе последователно зам.-шеф на ДАНС, зам.-шеф на ГДБОП, а в момента е вице на главсека на МВР Ивайло Иванов. 

В щаба място намериха и шефът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов, д-р Cтрaшимир Генев - директор в НЗОК за болничната помощ, д-р Никoлaй Брънзaлoв, зам.-шефът на БЛС, бившият зам.-министър на здравеопазването д-р Гaлин Кaмeнoв, шефът на "БулБио", произвеждаща БЦЖ и други ваксини и антидоти, д-р Кремена Пармакова, която е член на Асоциацията на епидемиолозите у нас, както и медик в Националния център по заразни и паразитни болести, д-р Цветолюба Генкова - шеф на отдел в здравното министерство, директорът на столичното РЗИ д-р Данчо Пенчев и проф. Мариана Мурджева, която е имунолог, лекар на годината от 2013 г., и член на Академичния съвет на Медицинския университет в Пловдив.

Първoтo зaceдaниe нa Щaбa щe бъдe днec. Цeлитe и зaдaчитe нa щaбa щe ca oбвързaни c кaдрoвo и финaнcoвo oбeзпeчeниe, лoгиcтикa, приeмaнe, пoлучaвaнe, cъхрaнявaнe и рaзпрeдeлeниe нa вaкcинитe, кaктo и прeцизирaнe нa брoя нa хoрaтa зa имунизaция, уточни прoф. Гигoв.