Кокала: Атаката винаги е помагала във Вечното дерби

Сега е удобен момент Левски да докаже себе си и да се утвърди като първенец и едноличен лидер

Спорт
18:10 - 31 Август 2019
2975
Кокала: Атаката винаги е помагала във Вечното дерби

Последният треньор, извел Левски до титлата - Емил Велев - Кокала, говори пред "Тема спорт" преди вечното дерби. Той коментира играта и на двата отбора, а посочи и от кои футболисти ще се очаква най-много.

"Надявам се да е интересно и вълнуващо, както подобава на най-доброто дерби в България. Не подценявам пловдивското, на което винаги са ставали атрактивни сблъсъци, но вечното си е друга работа. Отделен въпрос е, че предвид състоянието и на ЦСКА, и на Левски в момента по-скоро можем да се надяваме на добра продукция, отколкото да я очакваме.

Каква тактика са избрали, ще видим в самия мач. Аз в годините като футболист и треньор винаги съм обичал да атакувам ЦСКА, а не да ги чакам и дебна. Винаги атаката е помагала в самия развой на мача. Пък и както се казва - атаката е най-добрата защита. Е, това не означава да излезеш с 10 нападатели, разбира се. Но въпросът е, че трябва да притискаш съперника. Ако ти ги нападаш и не допускаш фрапантни грешки, няма е какво да те изненадат. В крайна сметка нали и двата отбора излизат за победа, а не за равен.

Успехът ти дава по-голямо самочувствие. Пък и сега е удобен момент Левски да докаже себе си и да се утвърди като първенец и едноличен лидер. Това трябва да е целта", каза Велев.