Коко Каменаров подаде оставка

Временен шеф на БНТ става Емил Кошлуков

Новини
11:26 - 24 Април 2019
4079
Коко Каменаров подаде оставка

Генералният директор на Българската национална телевизия (БНТ) Константин Каменаров е депозирал оставката си малко преди заседанието на Съвета за електронни медии (СЕМ) в 9,30 ч. СЕМ вече избра за негов временен заместник досегашния програмен директор на телевизията Емил Кошлуков.

До принудителната рокада в БНТ се стигна, след като Каменаров получи условна присада от година и три месеца за шофиране в нетрезво състояние. Това го прави несъвместим с поста, който заема. Затова сега СЕМ трябва да избере временно изпълняващ длъжността в срок от три месеца - до организирането на нов конкурс за генерален директор. Иначе мандатът на Каменаров изтичаше на 1 септември 2020 година.

Неофициално се спрягаха имената както на Касабов и Кошлуков, така и на членове на управителния съвет Валери Запрянов и Василена Матакева, както и на шефката на дирекция "Новини и актуални предавания" Уляна Пръмова. Изискването към заместника е само да има не по-малко от пет години стаж в телевизия - без да има ограничение да е кадър на самата телевизия.

Желанието на СЕМ е било БНТ да бъде поета от човек от "кухнята" - за да няма сътресения за екипа, особено на фона на предстоящите след месец евроизбори, а и защото новата програмна схема работи едва от няколко месеца. 

На заседанието СЕМ прие и оставката на Валери Запрянов, член на Управителния съвет на БНТ. Тя е подадена едновременно с тази на Каменаров.