Коко Каменаров пред Lupa.bg: Не съм решил дали да си дам оставката

Ексклузивно
11:23 - 23 Април 2019
3461
Коко Каменаров пред Lupa.bg: Не съм решил дали да си дам оставката

„Все още не съм решил дали искам да си подам оставката като генерален директор на БНТ“. Това обяви ексклузивно пред Lupa.bg Коко Каменаров, който беше осъден на 15 месеца килия условно, че е шофирал пиян. Заради съдебното решение по закон няма право да заема пост в националната телевизия.

На въпрос дали смята някога да се върне в БНТ, генералният директор заяви лаконично: „Изчакайте да реша първо дали ще се оттегля, пък после да взимам решение дали ще се върна. Все още не съм решил дали да си дам оставката. Няма да коментирам повече. Съвсем скоро ще стане ясно“, обясни началникът на БНТ.

Lupa.bg научи, че Коко Каменаров може да заобиколи съдебното решение, като промени структурата на управление в националната медия. Неговите адвокати вече търсили как да намерят „вратичка“ от тежката ситуация. 

Преди ден Софийският градски съд изцяло потвърди присъдата на долната инстанция на шефа на БНТ Константин Каменаров за шофиране в нетрезво състояние. Той е осъден на 1 година и 3 месеца условно с 3 години изпитателен срок и 600 лева глоба затова, че е карал с 1,6 промила алкохол в кръвта.

До три месеца след предсрочното прекратяване на мандата СЕМ трябва да обяви конкурс за нов генерален директор на националната телевизия.

Каменаров бил спрян от Пътна полиция през юни 2016 г. Той обясни, че вечерта преди да бъде проверен, се прибрал в дома си около 23,00 часа и изпил едно уиски, за да се отпусне. Пил и разтвор от билката златен корен, която разтварял в медицински спирт, за да отслабне. Преди да го проверят приел двойна доза. Малко след 2 часа след полунощ съпругата му Радина Червенова му се обадила, че не се чувства добре и го помолила да я вземе от парти. Затова директорът на БНТ се качил на джипа си. На прибиране обаче го спрели пътни полицаи. 

В рамките на процеса на два пъти се променяше съдебният състав - първо съдия-докладчикът стана съдия в Софийския апелативен съд и нов магистрар пое делото, а после стана ясно, че се е наложила смяна и на младши съдия. Въпреки това съдебният състав успя да разпита д-р Росица Иванова, бивш вече кадър на болница „Св. Анна“, която преди три година взела кръвната му проба и да чуе финалните пледоарии на прокуратурата и на защитата на Каменаров.