Коктейл от дрога в кръвта на вокала на "Продиджи"

Новини
11:25 - 13 Май 2019
1999
Коктейл от дрога в кръвта на вокала на "Продиджи"

Повече от два месеца, след като Кийт Флинт бе намерен мъртъв в дома си в Дънмоу, Есекс, стана ясно, че часове преди смъртта си прочутият фронтмен на "Продиджи" е бил под влиянието на кокаин, кодеин (препарат, който съдържа морфин) и алкохол. Това е показал токсикологичният тест, направен след трагичния инцидент от 4 март, съобщава BBC.

Според Каролайн Бийзли-Мъри – старши следовател за Есекс, няма достатъчно доказателства, които да сочат към това, че Флинт е отнел сам живота си, въпреки че новината бе потвърдена от неговият колега и съосновател на бандата Лиъм Хаулет. "Никога няма да знаем какво е минавало през главата му в този ден. Обмисляме опцията за самоубийство. За да достигна до такъв извод обаче, трябва да базирам решението на баланс от вероятности, че г-н Флинт е формирал идеята и е предприел умишлено действие, знаейки, че това ще доведе до неговата смърт. Имайки предвид всички обстоятелства, не смятам, че има достатъчно доказателства в тази посока“, казва Бийзли-Мъри.

„Последните няколко седмици след смъртта на Кийт бяха особено трудни. Ако страдате от депресия, пристрастяване или мисли за самоубийство, молим ви, не страдайте в тишина“, гласи пост на Продиджи" в туитър.