Кола се заби в автобус в Монтанско, има пострадал

Новини
11:17 - 13 Септември 2024
570
Кола се заби в автобус в Монтанско, има пострадал

Човек пострада в катастрофа между кола и автобус в Монтанско, съобщиха от МВР.
Пътният инцидент е станал вчера в село Ковачица.

Сигнал за него е подаден около 7.50 часа в районното управление на Лом. На място бил изпратен екип на „Пътен контрол“, който установил, че са се ударили лек автомобил "Фолксваген Голф" с монтанска регистрация, управляван от 47-годишен местен жител, и автобус "Бова Магик". Второто возили също било монтанско, фирмена собственост, а зад волана му седял 62-годишен ломчанин.

В хода на проверката е изяснено, че около 7.50 ч. на прав участък от пътя водачът на колата не оставил достатъчно дистанция между своя автомобил и автобуса, който се движел пред него, и спрял на спирка от редовните линии за обществен превоз на пътници. Лекият автомобил не успял да намали скоростта и да спре, при което блъснал автобуса отзад.
При реализираното ПТП са нанесени значителни материални щети по двете возила и е причинена телесна повреда на водача на „Голф“-а. Той е с фрактура на лявата ръка и е оставен под наблюдение в МБАЛ-Лом, като опасност за живота му няма. Пробите за употреба на алкохол на двамата водачи са отрицателни.

На местопроизшествието е извършен оглед и образувано досъдебно производство по чл. 343