Кола се заби в офиса на Меркел

На мястото са били изпратени десетки полицаи и пожарна кола

Свят
12:22 - 25 Ноември 2020
1169
Кола се заби в офиса на Меркел

Автомобил се заби в портата на сградата на германския канцлер Ангела Меркел в Берлин, съобщава "Ройтерс".

Снимки на агенцията от мястото на инцидента показват, че полицията инспектира комби на вратата с надпис на немски "Спрете глобализационните политики", надраскан в бяло от дясната му страна.

Снимки в социалните медии показват думите "Проклети убийци на деца и възрастни хора", написани от лявата страна на автомобила.

Засега няма съобщения за жертви. На мястото са били изпратени десетки полицаи и пожарна кола.

В сряда сутринта Меркел трябваше да бъде домакин на видеоконференция на германските държавни премиери, на която трябваше да бъдат обсъдени удължаване на блокирането на коронавируса и по-нататъшни стъпки за борба с пандемията.

Европа е в повишена готовност, след като заподозрените ислямистки бойци убиха осем души в Париж, Ница и Виена през последните седмици. Във вторник швейцарската полиция идентифицира швейцарска жена, която заби нож във врата и хвана друга за гърлото в универсален магазин в Лугано като известен джихадист.

Преди четири години неуспешен търсещ убежище в Тунис с ислямистки връзки, отвлече камион, след което го разора в претъпкания коледен пазар в Берлин, убивайки още 11 души и ранявайки десетки други.

Офисът на канцеларията, бяла постмодернистка структура, разположена срещу площад от сградата на Райхстага, в която се намира германският парламент, е отдалечен от всички главни пътища.