Колеги на Цитиридис от "Комеди клуб": Гърка ще ни открадне всичките скечове!

Култура
14:41 - 28 Януари 2020
7246
Колеги на Цитиридис от "Комеди клуб": Гърка ще ни открадне всичките скечове!

Интелектуална паника тресе доскорошните колеги на новата звезда на Би Ти Ви Николаос Цитиридис от самодейната сцена "Комеди клуб". Импровизаторите се притесняват, че Гърка, както е известен плешивият симпатяга, ще пренесе всичките им скечове и шеги на телевизионния екран, тъй като авторските права на комедиантите не са защитени от никакъв закон.

"Стендъп изявите са много специфичен жанр, тук водеща е импровизацията и живият контакт с публиката. Не е филм или видеоклип, няма "Мюзикаутор" или "Профон" да ти пазят правата. Каквото си казал минава и заминава, всеки може да го препише и да го представи за своя идея", сподели пред Lupa.bg едно от водещите лица на "Комеди клуб".

Всъщност Николаос Цитиридис е прибрал половин дузина от комедиантите във вечерното си шоу, което допълнително засилва опасенията за изтичане на интелектуална собственост. "Засега всичко е наред, пишат си шегички и скечове сами. Но какво ще стане след месец-два-три, когато се изчерпят откъм идеи? Първата им работа ще е да претоплят нашите сценки", допълва нашият източник.

На всичко отгоре "Комеди клуб" има и т. нар. вечери с "Отворен микрофон", в които се изявяват аматьори от публиката. От тях пък може да се "взима назаем" съвсем безнаказано, защото са преди всичко хора с професии далеч от шоубизнеса, които дори няма да разберат, че са окрадени.

Дебютното шоу на Николаос Цитиридис беше достатъчно оригинално