Колекционерски брой на „Биограф“ с Ален Делон

Октомврийският том на списание №1 у нас отбелязва и 80-годишнината на Кеворк Кеворкян

Нещо за четене
03:40 - 02 Октомври 2024
1630
Колекционерски брой на „Биограф“ с Ален Делон

Специален възпоменателен брой на „Биограф“ с корица, посветена на Ален Делон, отдава последна почит на един от най-харесваните актьори на всички времена, който се сбогува с този свят на 18 август. Върху 40 богато илюстрирани страници списанието анализира защо тъгата по вечния прелъстител е толкова неутешима. Припомня се житейската съдба и кариерата на Делон, драматичната му любовна история с Роми Шнайдер, както и смелостта му на стари години да казва всичко, което мисли и чувства. Всичко е гарнирано с великолепни снимки на Ален Делон, някои от които се публикуват за първи път в печата.

1973 г. Ален Делон (в средата) на плаж с колеги, сред които Ани Жирардо и Мишел Дюшо

157-ият брой, който е вече на пазара, казва последно сбогом и на Иван Гарелов – една от знаковите фигури на българската телевизионна индустрия, който почина на 3 септември след тежък инцидент и продължителна кома.

Големи интервюта с две познати имена от екрана – актьора-юбиляр Филип Аврамов и хитовия режисьор Илиян Джевелеков („Вездесъщият“, „Тревожност“) – са сред другите акценти в октомврийското издание. Обширен материал е посветен на легендарните френски братя Мишлен, както и на звездните готвачи от техния не по-малко легендарен пътеводител за ресторанти.

Друга ключова тема в новия брой е 80-ата годишнина на живата легенда на българската журналистика и публицистика Кеворк Кеворкян. По този повод „Биограф“ е събрал и подредил 80 знакови негови цитата от интервюта пред списанието през годините, всеки от които дава достатъчно поводи за равносметка и размисъл.