Колоездачите излязоха на протест

Искат законови промени, които да гарантират сигурността им на пътя

Топ
19:14 - 29 Октомври 2019
1805
Колоездачите излязоха на протест

Колоездачи протестират пред Министерския съвет с искане за законови промени, които да гарантират сигурността им на пътя. Те излизат на протест под надслов "Поход за живот", съобщава БГНЕС.

В 18:30 ч. протестиращите ще тръгнат с колелата по булевард "Цар Освободител", след това по улица "Георги С. Раковски", ще минат и през улица "Ген. Гурко", за да стигнат до Министерството на вътрешните работи на ул. "6-ти септември". Там искат да попитат до къде е стигнал новият Закон за движение по пътищата, в който са включени част от предложенията им.

След като в последните две седмици двама колоездачи намериха смъртта си на пътя, велосипедистите призоваха час по-скоро законопроектът да влезе в сила.

На 21 октомври сутринта на столичния бул. "Рожен" 42-годишният Константин Касабов беше блъснат от автомобил, а шофьорът остави тежко пострадалия мъж на пътя. Въпреки усилията на лекарите в "Пирогов", той почина от тежките травми. Мъжът оставя съпруга-вдовица и две дъщери, едната от които на две годинки, сирачета. От СДВР призовават граждани, станали свидетели на инцидента или разполагащи с информация за водача или автомобила, да подадат сигнал на тел. 112.

Снимка: Нова тв