Коловати "идва с колело" от Япония, Ларсон иска железни бутони!

Някои от звездите в Мача на надеждата ще нагъват кюфтета и кебапчета

Новини
15:35 - 30 Август 2023
3844
Коловати "идва с колело" от Япония, Ларсон иска железни бутони!

Броени дни остават до Мача на надеждата, в който ще се включат някои от най-големите звезди на родния и световен футбол. Организатор на двубоя е "Фондация Стилиян Петров", основана от бившия ни национал и рекордьор по участия с фланелката на България.

"Надяваме се хората да се забавляват, да видят едно истинско шоу. От самото начало ще има различни активности. Ще има топки, подписани от звездите. Това са неща, които допълнително се дават на феновете", сподели Петров.

Бившият капитан на националния ни отбор призна, че подготовката на повечето футболисти върви много добре. При Радостин Кишишев е изключението, който признал, че не очаква да е много добре на терена.

Димитър Иванков - юношата на Левски, заявил, че иска ръкавици, които да хващат топката.

Христо Стоичков признал пред Краси Балъков, че е в чудесна форма, както винаги, и няма търпение да излезе на терена.

"Преди дни се чухме с Илиян Стоянов - Коловати, той ми призна, че тренира усърдно и всеки кара колело. Казах му, че с толкова голям интензитет ще стигне от Япония до България с колелото", призна Стенли.

"Хенрик Ларсон до този момент е единственият, който поиска да му бъдат осигурени футболни обувки. Когато го попитах дали да бъдат с гумени или железни бутони, той заяви железни, след като ще се излиза на терена в такъв двубой", сподели още Петров, който е съотборник от Селтик с бившия шведски национал, поразявал не един или два пъти нашата врата на големи форуми.

Ларсон, който беше известен с дългата си коса и прическа "раста", се разписа във вратата на Борислав Михайлов в малкия финал на Световното първенство през 1994 година, когато "Тре кронур" ни победиха с 4:0, а десет години по-късно, на Евро 2004, нападателят отбеляза два пъти и във вратата на Здравко Здравков за успеха с 5:0.

Вече всичко е ясно и за чуждестранните звезди - кога пристигат, какво ще правят, къде ще бъдат настанени и т.н. Всички футболисти ще бъдат в столичния хотел "Милениум".

За гостите, които ще уважат Мача на надеждата, ще има и различни видове атракции, като някои от тях са дали заявка, че искат да опитат от българската кухня и най-вече прословутите ни кюфтета и кебапчета.

Срещата е на 6 септември, а началният час 17:00. Час по-рано ще има и специална програма, с която да бъдат подгряти феновете. Мачът ще бъде излъчен в ефира на bTV Action.

Билетите, които до момента се продаваха само онлайн, от днес ще бъдат пуснати и на касите на националния стадион "Васил Левски", където следващата сряда двата отбора ще излязат един срещу друг.

Работното време на касите в делнични дни ще е от 16:00 до 20:00, а почивните - от 12:00 до 20:00, а в деня на мача - от 12:00 до 17:30 часа.