Коловати: Сираков е лъжец!

Бившият футболист на Левски направи психоанализ на настоящия шеф на сините

Спорт
15:44 - 07 Февруари 2024
9970
Коловати: Сираков е лъжец!

Кандидатът за президент на БФС Илиан Стоянов атакува мажоритарния собственик на Левски Наско Сираков чрез пост във Фейсбук.

Коловати сподели кадри от интервюто на Сираков пред "Спортал", като направи следния психологически анализ:

"Какво прави лъжецът?

Избягва погледа

Много учени утвърждават, че ако искате да хванете лъжеца, трябва да се съсредоточите в горната част на лицето - очи, вежди, чело. Погледът винаги е красноречив. Ако човекът гледа встрани, но не и в очите ви, това съвсем не означава, че ви лъже. Възможно е просто да събира мислите си.

Важното е колко дълго това се случва - ако през повечето време гледа встрани, това не е добър знак и си струва да се замислите за достоверността на думите му. Ако погледът е насочен надолу, това означава, че човек вероятно изпитва тъга, а встрани - отвращение, надолу и встрани - вина и срам.

Почесва си ухото

Потриването на меката част на ухото или лекото почесване са неволни жестове, когато хората трябва да казват неистина, от което не им става приятно, а изпитват дискомфорт.

Докосва с пръст или с предмет устните си

Звучи странно и изглежда нелепо - този жест се свързва с детството, когато детето смуче палеца си за успокоение. Ролята на палеца при възрастните може да изпълнява и предмет: молив, очила и др. На лъжеца отчаяно му е нужна подкрепа".

Интересно е, че във въпросното видео Сираков прибягва да всичко изброено по-горе. Стоянов пък освен критик на ръководството на любимия му Левски е и такъв на БФС, като се кандидатира за нов шеф на футболната централа.