Кольо Колев: Президентът носи отговорност за протестите

Актуални новини
21:01 - 11 Юли 2020
4155
Кольо Колев: Президентът носи отговорност за протестите

Никой не може да носи отговорност за всички хора на площада. Когато правиш подобно нещо трябва да се погрижиш и за организацията. Това каза в телефонен разговор в извънредното студио на Канал 3 социологът Кольо Колев.
 
"Радев носи политическа отговорност за този протест, защото е призовал да се свали това управление. И президентът, както всеки български гражданин, има право да иска оставката на управляващите, както и на главния прокурор", заяви Колев.
 
"Ако главният прокурор нарушава разделението на властите и се отнася избирателно към един и друг казус и говори не за закони, а за възмездие и прекъсване на връзката между олигархия и политици, той не говори за закони", допълни той.
 
"Възмездието трябва да бъде дадено чрез закон. Главният прокурор сякаш иска да използва закона като орех, за да чупи главата на другите маймуни", сподели той.
 
"Юридическата общност иска оставката на главния прокурор заради нарушаване на закона. Когато има нарушение на закона, главният прокурор не бива да си затваря очите. При компроматните снимки на премиера има грубо погазване на закона", смята социологът.