Командироват лекари в Свищов

Здравният министър прати медсестра от закъсалия град на лечение в Плевен

Актуални новини
09:16 - 16 Ноември 2020
3257
Командироват лекари в Свищов

Община Свищов е готова да осигури веднага жилища за лекари - специализанти, които да влязат при болните в COVID отделението на местната болница. Това стана ясно след посещението в стационара на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Той се запозна с проблемите на лечебното заведение, което изпитва краен недостиг на медици, информират от Общинския кризисен щаб.

Министър Ангелов се запозна на място с обстановката. В телефонен разговор с кмета Генчев, той е получил подробна информация за ситуацията и за проблемите на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“, в следствие на което е взето решение да се командироват лекари специализанти, чиято работа ще улесни функциите на отделението и ще спомогне за по-ефективното лечение на болните. Общината ще подсигури тяхното пребиваване, като им осигури жилища и ще съдейства по всякакъв начин да улесни дейността им.

Министърът е бил потресен от историята на сестра Лидия Македонска, която първа се осмели да се грижи за COVID болните, но впоследствие се оказа заразена и здравословното й състояние се влоши драстично. Лично здравният министър съдейства за нейното транспортиране и настаняване в Университетската болница в Плевен.

Община Свищов и Общински кризисен щаб изказват за пореден път дълбоко уважение и признателност към сестра Македонска и ѝ пожелават бързо оздравяване.

Към всички граждани на община Свищов, Кризисният щаб апелира за спазване на противоепидемичните мерки.