Комета пали война през 2024-та година

Небесното тяло приближава Земята на 21 април

Актуални новини
11:32 - 24 Октомври 2023
52478
Комета пали война през 2024-та година

Догодина през пролетта на небосклона ще се появи ярка комета, която предвещава избухването на нова опасна война. Това прогнозира в социалните мрежи топ астрологът Трифон Николов, който се занимава с антична астрология.  

Става дума за криовулканичната комета 12P/Pons-Brooks (комета-студен вулкан), която която лети към слънцето, уточнява сайтът Meteo Balkans.

Небесното тяло е с размерите на малък град и ще достигне най-близката си точка до Земята на 21 април 2024 г.

Тогава кометата ще стане видима с просто око, преди да бъде катапултирана обратно към външната Слънчева система. Тя няма да се върне до 2095 г.

„Всеки път, когато кометата се е появявала, Америка се е включвала в някаква война с колониален оттенък. Последният път, когато е била видима, е започнала войната във Виетнам”, обяснява Трифон Николов.

Той подчертава, че исторически погледнато значенията на тази комета се свързват с войни – особено когато тя се вижда отчетливо на небето с просто око. Това се очертава за предстоящата година. Според него през 2024 година има голяма опасност от военен конфликт в Азия. „Всички може да се сетят, че това евентуално е Тайван”, коментира астрологът.

Въпросната комета има твърдо ядро с приблизителен диаметър 30 км, което е изпълнено със смес от лед, прах и газ, известна като криомагма. Когато слънчевата радиация нагрява вътрешността на кометата, налягането се увеличава и кометата експлодира бурно, изстрелвайки мразовитите си вътрешности в космоса.

Тъй като 12P продължава да се стреми към слънцето, има голяма вероятност да станеем свидетели на няколко големи изригвани, защото кометата поглъща все повече слънчева радиация, пише пък Spaceweather.com.